Almeerder 90 dagen langer in cel voor explosieven bij Vlaardingse loodgieter

ALMERE • Za 31 augustus 2024 | 7:40 • Zaterdag 31 augustus 2024 | 7:40

Een Almeerder die eerder deze maand werd opgepakt na de vondst van explosieven bij de woning van een Vlaardingse loodgieter blijft 90 dagen langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam bepaald. Ook twee Amsterdammers die bij de zaak betrokken zouden zijn geweest blijven vast zitten.

De 33-jarige Almeerder werd op 14 augustus kort na de vondst van de explosieven door de politie van de snelweg A4 gehaald. Dat gebeurde 's ochtends vroeg, in de buurt van Leiden. Bij de man in de auto zat ook een van de Amsterdammers, een jongen van 16.

De eerder deze maand overleden Vlaardingse loodgieter was in het verleden vaak doelwit van aanslagen en bedreigingen. De man en zijn gezin verbleven een tijdlang elders en de woning werd extra beveiligd.

Veroordelingen
Toch werden er verschillende keren explosieven gevonden en soms ontploften die ook. Hoewel er een aantal verdachten is opgepakt en inmiddels ook wat mensen zijn veroordeeld, bleef de dreiging bestaan.

Het incident waarvoor de Almeerder deze maand werd opgepakt, is voor zover bekend het meest recente bij de woning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel