Almeerder (33) is verdachte in zaak bedreigde Vlaardingse loodgieter

ALMERE • Wo 14 augustus 2024 | 15:27 • Woensdag 14 augustus 2024 | 15:27

Een 33-jarige man uit Almere is woensdagochtend aangehouden op verdenking van het plaatsen van brandbare voorwerpen bij het huis van de Vlaardingse loodgieter. Dat meldt de politie.

De deze week overleden loodgieter Ron van Uffelen werd geregeld doelwit van bedreigingen en aanslagen, in totaal al 20 keer.

Wie het op hem had gemunt en met welke reden, is niet bekend. De loodgieter beweerde zelf ook niet te weten waarom hij steeds doelwit was.

Opnieuw brandbare voorwerpen geplaatst
Van Uffelen overleed maandag, volgens zijn advocaat door een medische oorzaak. Ondanks het overlijden werden er bij de woning van zijn gezin in de nacht van dinsdag op woensdag weer brandbare voorwerpen geplaatst.

Niet alleen de 33-jarige Almeerder is daarvoor aangehouden, ook een 16-jarige Amsterdammer is daarvoor opgepakt.

Het duo werd aangehouden in een auto op de A4 bij Leiden. De twee zitten vast in volledige beperking. Dat betekent dat de verdachten geen contact mogen opnemen met de buitenwereld en 23 uur per dag in hun cel moeten blijven.

Extra beveiliging
De locoburgemeester van Vlaardingen, Bart Bikkers, kondigde aan de beveiliging op te schroeven van het woonhuis van de nabestaanden. Hoe die extra beveiliging eruit komt te zien, is niet bekendgemaakt. Er was al cameratoezicht bij het huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel