Buren ruziën over pad bij hun huizen, maar bezoek van rechter is ineens overbodig

EMMELOORD • Wo 28 augustus 2024 | 21:11 • Woensdag 28 augustus 2024 | 21:11

Kunnen M. Meerveld en A. van Dijk nu gebruik maken van het pad dat over het perceel van de buren naar de achterkant van hun huis aan de Bomenweg bij Emmeloord loopt, of blokkeren buren G.J. en J. Kok de doorgang te veel om er goed langs te kunnen?

De rechter ging woensdagmiddag kijken, zoals eind juli al was aangekondigd. Maar haar oordeel bleek vervolgens niet meer nodig.

De buren vonden zelf een oplossing in het conflict. Wat die oplossing precies inhoudt is niet bekend, maar duidelijk werd in elk geval dat de rechtbank geen vonnis meer hoeft te wijzen in het door Meerveld en Van Dijk aangespannen kort geding.

Rijdende Rechter
Het pad over het erf van echtpaar Kok was al vaker onderwerp van gesprek. Vorige bewoners van de arbeiderswoning van Meerveld en Van Dijk stapten al eens naar de Rijdende Rechter omdat er gedoe was over gebruik van het pad.

Nu zou Kok regelmatig het pad blokkeren met een kruiwagen, hout of wasgoed. Het echtpaar Kok zei eind juli in de rechtbank zich van geen kwaad bewust te zijn.

De rechter zei toen dat ze op basis van foto’s en filmpjes niet duidelijk genoeg kon zien of het pad breed genoeg was om met een auto of trekkertje overheen te rijden. Daarom wilde ze zelf gaan kijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel