Lelystad ook komende 5 jaar thuishaven van botenshow Hiswa

LELYSTAD • Wo 28 augustus 2024 | 14:00 • Woensdag 28 augustus 2024 | 14:00

Het jaarlijkse evenement Hiswa te Water blijft de komende 5 jaar Lelystad als thuishaven houden. Hiswa-directeur Aren Rahusen tekende daarvoor woensdagmiddag een overeenkomst met wethouder Dennis Grimbergen.

Hiswa te Water is een grote bootshow in Bataviahaven, die de komende dagen weer plaatsvindt. Het evenement is al van start gegaan en duurt tot en met zondag.

In 2022 tekende Rahusen al een intentieverklaring om in Lelystad te blijven, maar nu is het dus definitief dat de botenshow tot en met 2029 in Bataviahaven wordt gehouden.

Lees ook: Honderden boten in Bataviahaven voor Hiswa te Water, 'Meer dan ooit'

'fantastische medewerking'
"Vanaf het begin voelen wij ons hier thuis", zegt Ruhausen over de verlenging. "De faciliteiten en opzet voldoen aan onze verwachting en de medewerking van de directie en medewerkers van Bataviahaven Lelystad is fantastisch."

Wethouder Grimbergen ziet het als een "groot compliment" voor de stad dat Hiswa te Water nog een paar jaar blijft. "Lelystad positioneert zich steeds meer als een bruisende evenementenstad. Het moet dé plek worden waar je in je vrije tijd verblijft.

Op losse schroeven
Hiswa te Water is sinds 2018 in de Bataviahaven in Lelystad. In 2020 en 2021 vond het evenement online plaats, door de coronapandemie.

In 2022 stond het evenement ook even op losse schroeven, door achterstallig onderhoud in de haven. Er waren sinkholes in de kades gevonden en de situatie zou "levensgevaarlijk" zijn. Na het nodige onderhoud kon het evenement toch doorgaan.

Donderdag maakt Omroep Flevoland een live-uitzending vanaf de Hiswa, vanaf 14:00 uur op radio en tv.

De ondertekening

Fotostudio Wierd

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel