Op de laatste dag van de Hiswa is het vooral kijken en niet kopen

LELYSTAD • Zo 1 september 2024 | 17:02 • Zondag 1 september 2024 | 17:02

Hiswa te Water trok zondag op de laatste dag nog veel bezoekers. De botenbeurs ligt sinds woensdag in de Bataviahaven in Lelystad. Er liggen ruim 400 boten te koop, maar de meeste mensen komen zich alleen verlekkeren.

"Op de laatste dag komen mensen niet echt meer kopen", weet een vrijwilliger te vertellen. "Je ziet ook dat er ander publiek komt." Op de steigers lopen veel gezinnen met jonge kinderen, en mensen geheel in watersport-stijl met polo's, zomerjurken en veel blauw.

3,8 miljoen
Het meest in het oog springen de megajachten aan de achterkant van de haven, 3,8 miljoen euro moet je neerleggen voor één van de gigantische boten. Een gezin heeft er net een bezichtiging op gehad. "Hij bevalt heel goed", is de conclusie. "Ik zie mezelf er al zitten met gasten, en dan kan je gewoon een hele gezellige tijd beleven samen."

Het gezin zegt nog even door te moeten werken om het jacht te kunnen betalen. "Maar we zijn nog aan het oriënteren en we gaan eerst verschillende types huren, om te kijken wat we echt willen."

Lees ook: Honderden boten in Bataviahaven voor Hiswa te Water, 'Meer dan ooit'

Spaarpot te klein
Ook verderop op de steiger is een gezin dat niet van plan is vandaag iets te kopen. "De spaarpot is veel te klein. Maar het is gewoon lekker boten kijken."

Veel mensen hebben deze week de Hiswa bezocht, er ontstond zelfs een lange file op de dijk vanaf Enkhuizen. Vrijdag heeft de beurs daarom de openingstijden verruimd, zodat mensen alsnog konden komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel