Lange file op Markerwaarddijk tijdens Hiswa te Water

LELYSTAD • Vr 30 augustus 2024 | 13:04 • Vrijdag 30 augustus 2024 | 13:04

Automobilisten moesten vrijdag rekening houden met lange vertragingen op de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Vanaf 11:00 uur ontstonden er files en rond het middaguur stond het verkeer stil over een lengte van zo'n 15 kilometer en bedroeg de wachttijd ruim een uur.

Afgelopen woensdag begon het evenement Hiswa te Water in Lelystad. De botenbeurs vindt plaats in Bataviahaven. De afgelopen dagen werden er geen files gemeten, vertelt een woordvoerder van de ANWB. Dat vrijdag een vrije dag is zou volgens de woordvoerder een verklaring kunnen zijn dat er dit keer wel een file ontstond. De beurs duurt nog tot zondag.

Er zijn meer oorzaken aan te wijzen, aldus de organisatie van het evenement. Zo is de de A10 Noord bij Amsterdam dicht vanwege werkzaamheden, waardoor veel sluipverkeer over de dijk rijdt. Ook keren veel mensen terug van vakantie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel