Jongen betrapt met boksbeugel en BB-gun, politie in gesprek met ouders

ALMERE • Di 27 augustus 2024 | 12:07 • Dinsdag 27 augustus 2024 | 12:07

In de Almeerse Danswijk heeft de politie maandag een groep jongeren gecontroleerd na een melding van bezorgde buurtbewoners. De politie rukte uit met kogelwerende vesten en sprak de jongens aan. Hierbij is bij één van hen een boksbeugel en een balletjespistool aangetroffen. Dat laat de wijkagent weten.

De melding werd gedaan nadat buurtbewoners zagen dat de jongens rondliepen met iets dat op een vuurwapen leek.

Een balletjespistool – ook wel BB-Gun genoemd – is een lucht- of gasgeweer dat kleine metalen of plastic kogeltjes afvuurt. Als deze lijken op echte vuurwapens, vallen ze onder de categorie vuurwapens. Dan zijn ze verboden voor bezit of gebruik zonder vergunning. Het is ook niet toegestaan om een boksbeugel te bezitten, laat staan op straat bij je te dragen.

De jongen is door de politie naar huis gebracht. Na een gesprek met zijn ouders is besloten dat hij niet mee hoefde naar het politiebureau. Wel krijgt hij nog een straf omdat hij de boksbeugel bij zich droeg.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel