Almeerder van 15 verdacht van beroving in Grindr-zaak, vierde minderjarige verdachte

ALMERE • Vr 30 augustus 2024 | 15:23 • Vrijdag 30 augustus 2024 | 15:23

De politie heeft in de zogenoemde 'Grindr-zaak' waarbij mannen op gewelddadige manier in Almere zijn beroofd een 15-jarige verdachte aangehouden. Het gaat in deze zaak inmiddels om de vierde verdachte.

Eerder werden al een 15-jarige jongen uit Purmerend en twee jongens van 14 en 15 uit Almere aangehouden. Zij zouden op maandagavond 24 juni een man hebben beroofd, die dacht via de datingapp Grindr met een andere man in het bos af te spreken. In plaats daarvan werd hij ter hoogte van de Tanitstraat in Almere mishandeld en mogelijk beroofd. Het drietal zit nog vast.

Tijdens het onderzoek vermoedde de politie dat zij meer slachtoffers hadden gemaakt op een vergelijkbare manier. Zo kwam de vierde verdachte in beeld. De 15-jarige jongen is gehoord en mag het proces thuis afwachten.

Samen met het Openbaar Ministerie is de politie nog op zoek naar een man die begin juni dacht een afspraak te maken via Grindr, maar ook werd mishandeld. Hij heeft zich nog steeds niet gemeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel