Stortbui op Strandfestival ZAND geen smet op fantastisch weekend

ALMERE • Zo 25 augustus 2024 | 17:02 • Zondag 25 augustus 2024 | 17:02

Noodweer teisterde zaterdag aan het eind van de middag de vijftiende editie van Strandfestival ZAND. Het optreden van Claude werd voor een kwartiertje onderbroken. Toen de ergste regen achter de rug was, ging het festival gewoon weer door.

Bij veel van de eerdere edities was het tropisch warm, dit jaar waren de weersvoorspellingen wisselvallig. "Vrijdag hebben we enorm veel geluk gehad met het weer", vond Sanne Engelmann van Tribe Company, de organisator van het festival dat voor het eerst in tien jaar tijd weer twee dagen duurde.

Voetjes in het zand
De Edwin Evers Band, Acda en De Munnik en Blof stonden vrijdagavond op het podium voor tienduizend bezoekers. Zaterdag bevolkten zo'n vijftienduizend mensen het terrein. "Jong en oud, veel gezinnen met kinderen ook. Dat vind ik leuk aan dit festival", aldus een bezoekster die met een glas in de hand en de voeten in het zand de optredens bekeek.

Voetjes in het water
Zaterdag traden onder meer Son Mieux, Flemming en Chef'Special op. Guus Meeuwis sloot het festival af. Naast de optredende artiesten op de 'mainstage' kwamen Almeerse DJ's in actie op een drijvend podium. Op het strand of met de voetjes in het water dansten de liefhebbers mee.

Voor de tweede keer vond ZAND plaats op het nieuwe evenementenstrand van Almere, gelegen naast de A6 bij de Hollandsche Brug. Volgens de organisatoren een goede locatie. "We willen hier heel graag blijven", aldus Engelmann.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel