Tussen de vlinders, flamingo's en orchideeën duiken ineens elf naaktmodellen op

LUTTELGEEST • Zo 25 augustus 2024 | 17:57 • Zondag 25 augustus 2024 | 17:57

Twaalf naaktmodellen zijn zondag in Pantropica in Luttelgeest beschilderd door professionele body-painters voor een goed doel. Het initiatief is van stichting Herpetofauna.

De Stichting organiseert elk jaar het evenement 'Body Art For Nature' om geld in te zamelen voor een belangrijk natuurbeschermingsproject. De organisatie kiest dit keer voor de bescherming van de Caribische leguaan.

De 37-jarige Sammia Shoots is één van de modellen die meedoet aan het evenement. Zij zegt het fijn te vinden om beschilderd te worden. "Met dit event vind ik het ook extra leuk dat het voor het goede doel is. Nu in Pantropica met al die mooie bloemen om ons heen, dat maakt het extra leuk. Het is leuker dan in een studio.", vertelt Shoots.

Volgens de organisatie is het evenement geschikt voor alle leeftijden omdat sommige lichaamsdelen van de modellen voor openingstijd worden beschilderd.

Enthousiaste bezoekers
Sommige bezoekers zijn enthousiast en vinden het een mooi initiatief. "Geweldig", zegt een bezoeker. "Dat mensen hun lichaam zo laten beschilderen, en dat andere mensen dat ook kunnen, ik vind het heel knap."

Een andere bezoeker zegt: "Ik vind het echt uniek wat je hier ziet. Kijk ernaar, alstublieft. Het is puur natuur. Het is zo mooi gemaakt. In één woord, geweldig."

Met de actie hoopt de organisatie 2000 euro op te halen voor de bescherming van de Caribische leguaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel