Prijzige slagboom moet rust brengen op drukke polderweg, aanwonenden zijn voorstander

MARKNESSE • Vr 23 augustus 2024 | 7:30 • Vrijdag 23 augustus 2024 | 7:30

Een slagboom die hardrijdend verkeer op de Kleiweg bij Marknesse moet afremmen, kost zo'n 250.000 euro. Dat heeft de gemeente Noordoostpolder berekend.

De gemeenteraad moet volgende maand beslissen of het een dergelijke investering wil doen om de verkeersveiligheid op de polderweg te verbeteren.

Veel hardrijders op de weg
Op de Kleiweg bij Marknesse wordt er volgens bewoners te vaak te hard gereden. Daarom komen er daar dit jaar al verschillende beperkende maatregelen.

Op de polderweg komen vanaf volgende maand drempels om sluipverkeer en hardrijders tegen te gaan. Als de gemeenteraad positief over een slagboom beslist, dan volgt die maatregel op een later moment. Het zou dan gaan om een slagboom die om de dertig seconden een voertuig doorlaat.

Nadelen
Verkeersdeskundigen hebben de aanwonenden er al wel op gewezen dat er ook nadelen zijn. Je moet er als bewoner vaak doorheen en dat zorgt voor extra wachttijd. Desondanks zijn de meeste bewoners langs de weg voorstander van een slagboom.

De Kleiweg is een vijf kilometer lange kaarsrechte weg tussen Emmeloord en Marknesse. De maximumsnelheid daar is 80 kilometer per uur. Omdat de weg relatief smal is, moeten auto's voorzichtig zijn om elkaar te passeren. Dat heeft er toe geleid dat de bermen langs de Kleiweg vol diepe kuilen zitten.

Gevaar voor fietsende scholieren
De weg is vooral in de ochtend - en de avondspits een drukke route. Bewoners zijn bang dat schoolgaande kinderen worden aangereden. Ze protesteerden daarom al eerder in het gemeentehuis in Emmeloord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel