Wagenbouwers druk met laatste voorbereidingen voor jaarlijks bloemenfestijn Vollenhove

MARKNESSE • Vr 23 augustus 2024 | 6:30 • Vrijdag 23 augustus 2024 | 6:30

"Na een hele dag is het niet meer zo leuk", dat zegt één van de vrijwilligers die deze week hard werkt aan een praalwagen voor het jaarlijkse bloemencorso in Vollenhove. Het meisje steekt spijkers door de kop van een dahlia, waarvan er nog vele op de wagen gespijkerd moeten worden.

"Hier zijn ongeveer honderd vrijwilligers bezig", zegt Jeroen Berk van wagenbouwgroep Nameless. Die is druk aan het werk in een boerenschuur aan de Vollenhoverweg in Marknesse. "Nu moeten alleen nog de dahlia's erop. De voorbereidingen zijn geweest. Nu is het spijkers in de bloemen en de bloemen op de wagen prikken."

E=mc2?
De praalwagen staat dit jaar in het teken van natuurkundige Albert Einstein, die bekend staat om zijn relativiteitstheorie.

Berk: "We wilden een keer in zijn bovenkamer gaan kijken. Dus we hebben het gezicht van Albert Einstein nagemaakt. We gaan laten zien wat er in de binnenkant van zijn hoofd omgaat."

Al een half jaar zijn de vrijwilligers bezig sinds de eerste ontwerpen van de praalwagen. De climax is deze week. "We gaan het met gemak halen", zegt Berk trots terwijl hij naar zijn team kijkt. "Iedereen is keihard bezig. We hebben vandaag een hele mooie slag geslagen. We hoeven geen nacht over te slaan hiervoor."

In totaal doen aan de corso in Vollenhove zaterdag tien wagens mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel