"Iedereen moet gek worden van fuchsia's", moeder en dochter zijn fuchsiafanaat

TOLLEBEEK • Vr 23 augustus 2024 | 6:15 • Vrijdag 23 augustus 2024 | 6:15

Moeder Ella en dochter Bianca Krijgsman uit Tollebeek zijn fuchsiafans. Hun tuin staat vol met honderden soorten van de plant en ze raken er niet over uitgepraat. "Je kan niet genoeg fuchsia’s hebben is ons spreekwoord", lacht moeder Krijgsman.

Deze week bezoekt verslaggever Rejo van der Weide mensen met bijzondere verhalen of verzamelingen.

Eigenlijk weten de dames niet waar ze moeten beginnen. Ze willen zoveel vertellen over de plant. Ik kan nog net een roos van een zonnebloem onderscheiden, dus ik heb nog heel wat te leren volgens het duo.

"Iedereen moet gek worden van fuchsia’s, net zo gek als wij", zegt Ella. Dochter Bianca vult aan: "Mensen kennen ze als een oude plant, maar het is wel een hele dankbare plant.

Verslaggever krijgt fuchsiales

Eén fuchsiavrij plekje
Overal waar ik kijk, zie ik planten en bloemetjes. Het zijn eigenlijk allemaal fuchsia's. Op één plek staat duidelijk wat anders. Het zijn dahlia’s. "Ik hoop dat ze na dertig jaar een keertje doodgaan. Dan kan ik er fuchsia’s planten! Maar ja, ze zijn nog van mijn opa geweest", vertelt Ella.
Zelf worden de dames nooit gek van de fuchsia. "Mijn man wel", grapt Ella. Moeder en dochter staan samen in de kas en zijn druk met stekjes van de planten. Ze verzuipen eigenlijk in de fuchsia’s maar willen er nog meer. "Bovendien krijgt elke gekkie hier een stekkie", zegt Bianca.

Het duo in de kas

Overleeft de fuchsia bij de verslaggever?
Dat elk gekkie een plantje krijgt, blijkt wel als de cameraman er eentje mee naar huis krijgt. En oké, ik ook. Terwijl we weglopen, hoor ik nog net moeder zeggen: "Ik denk dat ze doodgaan bij hun."
Een paar weken later... Nou ja, ik zeg maar niets.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel