Zijn het er 30 of 30.000? Peter Boersma is baseballpetverzamelaar

ZEEWOLDE • Wo 21 augustus 2024 | 7:15 • Woensdag 21 augustus 2024 | 7:15

"Hoeveel petjes heeft u eigenlijk?", vraagt cameraman Gerald Jager als we aankomen bij Peter Boersma. De Zeewoldenaar heeft zichzelf aangemeld omdat wij op zoek waren naar mensen met bijzondere verzamelingen. Boersma denkt een paar seconden na en zegt: "30!" Waarop de cameraman vraagt: "Dertigduizend?"

Deze week bezoekt verslaggever Rejo van der Weide mensen in Flevoland met bijzondere verhalen of verzamelingen.

Al snel blijkt dat het toch écht om dertig petten gaat. De meeste komen van vakantiebestemmingen. "Ik zoek altijd een goedkoop petje uit, dat is de sport. Kijk, deze is maar vijf euro!", zegt Boersma terwijl hij een pet met het opschrift 'Gran Canaria' richting de verslaggever duwt. Dure, exclusieve petten heeft de Zeewoldenaar niet.

Verslaggever Rejo en Peter Boersma

Eerste pet
Zijn eerste pet kan de goedlachse Boersma zich niet goed herinneren. "Dat is een hele moeilijke vraag." Gelukkig is zijn vrouw dichtbij die hem helpt. "Dat was 2006 in Mallorca."

Waar de volgende pet vandaan zal komen, is ook nog ongewis voor Boersma maar ook nu geeft zijn hulplijn antwoord: "Misschien worden het de Engelse Kanaaleilanden. maar mijn echte wens is Patagonië, Vuurland." Dat is het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika dus het stel ziet dat niet zo snel gebeuren.

Mevrouw Boersma

Mooiste pet
De pettenverzamelaar vindt de pet van de taptoe in Edinburgh het mooiste. "Omdat ik er geweest ben", legt Boersma uit.

Cameraman Gerald Jager en Peter Boersma

Cameraman Jager vertrouwt het aantal petjes nog steeds niet en probeert te ontfutselen of er toch niet meer zijn. "Nee, maar ik ben ook nog niet zo lang bezig". Hoelang precies weet de pettenvriend niet, maar zijn vrouw brengt soelaas. "Je bent begonnen in 2006." Een snelle rekensom leert dat de verzameling van meneer Boersma 1,67 petje per jaar groeit. Hoeveel baseballpetten er uiteindelijk komen weet de hoofddekselcollecteur nog niet. "Misschien vijftig, misschien honderd, Ik durf het nou niet te zeggen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel