Nieuwe baas van 450 ambtenaren in Dronten: 'Ik wil eerst de mensen goed leren kennen'

DRONTEN • Ma 19 augustus 2024 | 21:46 • Maandag 19 augustus 2024 | 21:46

Rob Hammenga is bijna klaar voor het aansturen van de 450 ambtenaren van de gemeente Dronten. In juli werd bekendgemaakt dat hij vanaf 9 september de nieuwe gemeentesecretaris wordt. Inmiddels is Hammenga al aardig ingewerkt.

Een gouden tip heeft de huidige 69-jarige gemeentesecretaris Jan Dirk Pruim zeker voor zijn opvolger. "Herken wat er in Dronten allemaal is. Erken de waarde daarvan. Geniet ervan en ga niet te snel de gemeentesecretaris zitten zijn."

Rob Hammenga heeft daar wel oren naar. "Ik wil ook echt eerst de mensen leren kennen om goed een beeld te vormen. Ik heb heel veel energie en veel ambitie om de gemeente een stapje verder te helpen."

In meerdere gemeenten gewerkt
De 41-jarige bestuurskundige Rob Hammenga heeft in meerdere gemeentes ervaring opgedaan met de lokale overheid. "Ik heb altijd al met interesse het vak van gemeentesecretaris gevolgd. De afgelopen jaren heb ik veel bij gemeenten gewerkt. Als laatste heb ik in Hengelo als controller gewerkt. Dan heb je veel te maken met de gemeentesecretaris."

De gemeentesecretaris is de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders. En feitelijk de baas van alle gemeentelijke ambtenaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel