Gemeente Lelystad: geen sprake van 'verloedering' bij oorlogsmonument

LELYSTAD • Di 20 augustus 2024 | 20:03 • Dinsdag 20 augustus 2024 | 20:03

Het onderhoud van het oorlogsmonument in Lelystad voldoet aan de door de gemeenteraad gestelde eisen. Dat laat de gemeente Lelystad in een reactie weten. Er groeit weliswaar onkruid tussen de tegels, maar volgens de gemeente is de situatie niet zo ernstig dat er ingegrepen moet worden.

Politieke partij Mooi Lelystad liet zondag weten dat zij het monument in het Stadspark er slecht verzorgd uit vindt zien.

Marianne van de Watering van die partij noemde de situatie schandalig. "De hele status valt in het niet als je het laat verloederen", zei ze toen. Ze kondigde aan het college van burgemeester en wethouders te gaan vragen om opheldering.

Andere situatie dan vorig jaar
Vorig jaar stelde de partij ook al vragen over het onderhoud van het monument. Toen gaf de gemeente de partij gelijk en werd er extra onderhoud uitgevoerd. Ook is er de afgelopen tijd vaker gecontroleerd op het kwaliteitsniveau.

Het monument in '22,'23 en dit jaar

Dat er volgens de gemeente dit keer sprake is van een andere situatie dan een jaar geleden roept verbazing op bij Van de Watering van Mooi Lelystad. Ze geeft aan het te gaan bespreken in de raad en graag te willen horen wat het verschil precies is. Mogelijk wil ze het plan aanpassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel