Deze man wordt de nieuwe baas van alle ambtenaren in Dronten

DRONTEN • Di 9 juli 2024 | 15:37 • Dinsdag 9 juli 2024 | 15:37

De gemeente Dronten heeft een nieuwe gemeentesecretaris gevonden. Rob Hammenga (41) wordt vanaf 9 september de 'baas' van alle ambtenaren die bij de gemeente werken.

Hij volgt daarmee Jan Dirk Pruim op, die sinds januari 2023 waarnemend gemeentesecretaris is. Dat maakt de gemeente Dronten dinsdag bekend.

Hammenga is geboren Groninger en is momenteel nog concerncontroller en manager bij de gemeente Hengelo. Daarvoor werkte hij voor de gemeente Meppel en een adviesbureau. Hij studeerde Bestuurskunde.

Betrokken en empathisch
"We zijn blij met de komst van Rob Hammenga naar Dronten", schrijft het college van burgemeester en wethouders. "Hij is betrokken, empathisch en een bekwame sparringpartner voor het college. Hij beschikt over de juiste kennis, ervaring en competenties die aansluiten bij onze ambities als gemeente."

De gemeentesecretaris maakt geen deel uit van het college, maar geeft wel advies. Daarnaast is hij het hoofd van de ambtelijke organisatie. Dat is dus een andere taak dan de burgemeester heeft.

Hammenga ziet Dronten als een mooie uitdaging. "In Dronten zie ik een veelzijdige en ambitieuze gemeente die op alle vlakken wil ontwikkelen. Ik kijk er ontzettend naar uit in september te starten en de collega’s en Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant te leren kennen."

Jan Dirk Pruim

Pruim nu echt met pensioen
De huidige gemeentesecretaris Jan Dirk Pruim (69) werd vorig jaar ingevlogen als vervanger van Tineke van Lenthe. Zij was vanwege ziekte uitgeschakeld en keert definitief niet meer terug.

Pruim komt zelf uit Dronten en was daar in 1991 tot 1999 ook al gemeentesecretaris. Vervolgens ging hij aan de slag in Kampen. Daarna was hij negentien jaar lang de griffier van Almere. In april 2021 ging hij officieel met pensioen, maar hij keerde een paar maanden later terug als tijdelijk gemeentesecretaris in Almere.

Die functie bekleedde hij voor een jaar. Daarna ging hij dus weer in zijn thuisgemeente aan de slag als invaller van Van Lenthe. De gemeente laat weten dat Pruim nu echt van plan is met pensioen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel