'Treurig', Almere haalt na vernielingen buurtkastjes met afvalgrijpers weg

ALMERE • Di 20 augustus 2024 | 20:59 • Dinsdag 20 augustus 2024 | 20:59

Kastjes met daarin spullen waarmee buurtbewoners in Almere hun eigen buurt zwerfvuilvrij konden maken, worden weggehaald. Dat laat de gemeente weten. De kastjes zijn al meerdere malen vernield. Ook worden de spullen die in de zogenoemde 'grijperhubs' staan niet teruggebracht.

De gemeente heeft in april als proef vijf kastjes geplaatst. Daarin zaten afvalgrijpers en vuilniszakken.

'Treurig'
Brent Hadderingh van Forum voor Democratie in Almere was initiatiefnemer van de kastjes. Hij noemt het jammer dat het nodig is om te stoppen met de hubs. "Het kost bijna niks en het was een kleine bijdrage aan de schoonheid van de stad."

Hadderingh heeft ook gezien dat ze gebruikt werden. "Om dan te horen dat het vernield wordt, dat is gewoon treurig." Wel komt er volgens Hadderingh nog een evaluatie van het project, mogelijk wordt daar een oplossing gevonden voor het vandalisme.

Almeerders die toch hun buurt schoon willen houden, kunnen wel zelf een gratis afvalgrijper en handschoenen aanvragen bij de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel