Dit vinden mensen op Reddit de mooiste plekjes van Almere

ALMERE • Wo 14 augustus 2024 | 6:30 • Woensdag 14 augustus 2024 | 6:30

Wat zijn de mooiste of interessantste plekjes van Almere? Die vraag werd de afgelopen dagen gesteld aan mensen op socialmedia-platform Reddit.

Over een periode van tien dagen hebben mensen op de zogeheten 'subreddit Almere' hun mening gegeven over verschillende locaties in de stad. Een subreddit is een online forum waar mensen met elkaar discussiëren over een bepaald onderwerp. In die van Almere zitten meer dan 10.000 gebruikers.

Aan de gebruikers zijn negen vragen gesteld over Almere. Zo werd bijvoorbeeld gevraagd naar de lokale held, de lekkerste plek om te eten en het mooiste gebouw van de stad. Uit alle reacties is de volgende lijst gekomen:

Iconische bezienswaardigheid
Het niet afgebouwde Kasteel Almere is volgens de bezoekers van Reddit het meeste iconische plekje van Almere. De bouw ervan startte in 2000, maar werd twee jaar later stilgelegd. De nieuwe coalitie in de Almeerse gemeenteraad gaf eind mei aan het bestemmingsplan van het kasteel aan te passen zodat er woningen gebouwd kunnen worden.

Lokale held
De 103 jaar oude Opa Joop is door 'de Redditors' bekroond tot de plaatselijke held van de stad. In zijn knalrode Canta haalt hij al meer dan 30 jaar oud papier op. Als dank voor zijn inspanningen kreeg hij in 2021 zijn eigen tegel op de Almeerse Walk of Fame.

Beste plek om te eten
De mensen op /r/Almere houden van zoetigheid, want IJssalon Mariola is volgens hen de lekkerste plek om te eten. De ijssalon begon in 1935 in Amsterdam, maar is sinds 1985 te vinden in Almere Haven.

Plek om te vermijden
Ondanks dat het nu permanent gesloten is, blijft het Festivalplein de plek om uit de buurt van te blijven. De locatie werd in 2008 aangewezen als ontmoetingsplek voor overlastgevende volwassenen. Vanwege meerdere steekpartijen is er besloten om in juni de hangplek te sluiten.

De Esplanade

Beste plek van de stad
Wellicht dat het mooie weer van invloed is geweest op de keuze, want de internetgebruikers hebben de Esplanade aangewezen als het beste stukje van Almere.

Wildste gerucht
Mensen op Reddit houden van een moordmysterie, want de Google Maps-moord was volgens hen het meest geruchtmakend. Meer dan tien jaar geleden was er veel te doen over een mogelijke moord in het Beatrixpark die te zien zou zijn op een foto op Google Maps.

Het bleek een natte Golden Retriever te zijn die een spoor van water achterliet op de pier. Het water zorgde ervoor dat het hout een rode gloed kreeg, waardoor het in de zon net op bloed leek.

Grootste toeristenval
De keuze voor de plek die je als toerist moet vermijden is de Floriade. Sinds 1960 wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling gehouden, de afgelopen editie was in Almere en werd afgesloten met een verlies van tientallen miljoenen. Vorig jaar is besloten om definitief te stoppen met de Floriade.

Meest interessante feit
Deze omschrijving werd gegeven aan het Weerwater. Dat gebeurde omdat de recreatieplas eerst water was, vervolgens werd drooggelegd en nu weer water is. Daarnaast verwijst de naam naar de reflectie van het weer in het water.

Favoriete gebouw
De laatste plek opende zijn deuren in 2010, maar is nu al de favoriete plek van de Reddit-gebruikers. Zij kozen voor de Nieuwe Bibliotheek in het centrum van de stad. Volgens hen is dat niet alleen om hoe die er uit ziet, maar ook wat er binnen zoal te beleven valt.

Andere gebouwen die het bijna waren geworden zijn wooncomplex The Wave, gemaal De Blocq van Kuffeler en het Yanmar Stadion.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel