Tegel op Almeerse Walk of Fame voor 100-jarige opa Joop

ALMERE • Zo 12 september 2021 | 16:42 • Zondag 12 september 2021 | 16:42

De 100-jarige opa Joop, die al meer dan dertig jaar oud papier ophaalt in Almere, heeft zondag zijn eigen tegel gekregen op de Almeerse Walk of Fame. Het is de 47e keer dat een tegel wordt gegeven aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de stad Almere.

Joop van Dijk haalt met zijn Canta oud papier op voor de wandelsportvereniging. Met het opgehaalde geld wordt onder meer de avondvierdaagse voor een deel bekostigd.

In een door de gemeente georganiseerde stemming hebben inwoners en bezoekers van Almere bepaald dat dit jaar de tegel naar opa Joop gaat. Hij mocht de tegel samen met burgemeester Franc Weerwind op de hoek van de Citadel en Schutterstraat onthullen.

'Niet verwacht'
"Ja, geweldig. Ik had dit niet verwacht", zegt een geëmotioneerde opa Joop na de onthulling. "Ik wil iedereen bedanken en ik blijf het voorlopig nog doen. Morgen ga ik weer een uurtje."

Burgemeester Franc Weerwind is trots op opa Joop. "Ken je geschiedenis. De geschiedenis van Almere wordt zo verpersoonlijkt en vastgelegd. Het zijn gebeurtenissen, het zijn personen die zich inzetten voor de stad en als stad heb je dat nodig."

Joop van Dijk kreeg al eerder waardering vanuit de gemeente. Toen vorig jaar zijn rode Canta het begaf, kreeg hij van de gemeente een nieuwe grijze Canta. In 2019 kreeg Joop ook al de Growing Green Speld. Dat is een speldje van de gemeente Almere voor inwoners die zich inzetten voor een groene en gezonde stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel