Zus ziet emotionele hereniging Urker gezin in Duitsland: 'Het komt zeker goed'

URK • Do 8 augustus 2024 | 16:08 • Donderdag 8 augustus 2024 | 16:08

"Is dit echt?", vroeg Christel Hoefnagel uit Urk zich dinsdagavond af. Ze stond op het punt om naar bed te gaan toen haar vader zei dat ze moest gaan bidden. Haar oudere broer Mark raakte zwaargewond nadat het hotel waar hij in verbleef instortte.

Marks vrouw Edi en hun 1-jarige kind raakten ook bedolven, maar bleven grotendeels ongedeerd. "Ze zijn vanochtend ontslagen uit het ziekenhuis van Wittlich en ze mankeren helemaal niks. Hun zoontje speelt en slaapt gewoon. Dat is sowieso een wonder."

Mark is volgens zijn zus ook buiten levensgevaar en zelfs goed aanspreekbaar, maar hij ligt nog wel in een ander ziekenhuis in het Duitse Trier. Zijn linkerarm is gebroken, en door de beknelling heeft hij last van een bloedvergiftiging. Daarom moet hij aan de dialyse. Hij heeft veel pijn.

Christel Hoefnagel over de impact van de gebeurtenissen:

Daarnaast zorgen zwellingen in zijn gezicht en nek ervoor dat hij misschien in een kunstmatige coma gebracht moet worden, omdat hij anders geen adem meer kan halen. Maar ondanks alles heeft hij geluk gehad, zegt Christel. "En dat zeggen de dokters hier ook."

Familie naar Duitsland
Terug naar dinsdagavond. Christel roept haar vrienden en kennissen op om voor haar broer te bidden. "Met trillende handen ga je dan mensen vragen om gebed." Met Mark was geen contact, maar Edi kon vanonder het puin bellen.

Al snel besluit de familie om naar Duitsland toe te gaan. Ze zijn die nacht nog naar Kröv gereden, volgens Christel in drie-en-een-half uur.

Pas de volgende ochtend kan het gezin uit het puin bevrijd worden. Het echtpaar wordt naar twee verschillende ziekenhuizen gebracht, maar Edi en haar zoontje staan dus al snel weer buiten. Ze hadden wel telefonisch contact, maar pas donderdagochtend kon het echtpaar fysiek herenigd worden.

"Dat was natuurlijk een mooie en emotionele ontmoeting", vertelt zus Christel. Zij heeft zelf haar broer in het ziekenhuis natuurlijk ook gezelschap gehouden. "Ik heb appjes aan hem voorgelezen en we hebben muziek geluisterd. Het is zwaar om je broer zo te zien, maar we zijn ontzettend dankbaar dat ze er levend uit zijn gekomen, als je bedenkt dat er ook twee mensen zijn overleden."

Media-aandacht
De aandacht voor de familie vanuit de media, irriteert haar niet. "Je ziet heel veel nieuwsberichten, ook waarin het kleine jongetje 'het wonder van Kröv' wordt genoemd. Dat is interessant en leuk, maar het is ook wel goed zo."

Ze vraagt de mensen die het verhaal van de familie volgen om voor hen te bidden, vooral voor het spoedig herstel van haar broer Mark. "Dat hij snel mag herstellen en dat de pijn verminderen mag. Voor de rest weten we zeker dat het goed gaat komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel