Pilots tegen sluipverkeer op Bomenweg en Voorsterweg gaan niet door

NOORDOOSTPOLDER • Za 27 juli 2024 | 10:09 • Zaterdag 27 juli 2024 | 10:09

Een proef om sluipverkeer op de Bomenweg en Voorsterweg in Noordoostpolder tegen te gaan, gaat niet door. Het idee was om de wegen op te splitsen met bijvoorbeeld een paaltje in de grond of een slagboom. Maar bewoners van beide wegen willen dat niet, zegt de gemeente.

De gemeente Noordoostpolder pakt momenteel het asfalt en de klinkerverharding op de Voorsterweg aan. Ook komen er fietsstroken en drempels in de weg. Daarnaast worden de bermen verbreed tussen de Repelweg en het Fletcher-hotel.

Een idee in het mobiliteitsplan van de gemeente was om de weg ook in tweeën te knippen om sluipverkeer tegen te gaan. Maar met de maatregelen die nu volgen, moet ook al veel worden bereikt tegen sluipverkeer en hardrijders, is de gedachte.

Gemeente houdt Voorsterweg in de gaten
Het doel is dat automobilisten worden bewogen om via de Vollenhoverweg (N331) en Repelweg (N352) te rijden om naar het Waterloopbos te gaan. Voorafgaand aan de opknapbeurt is gemeten hoeveel automobilisten zich aan de snelheid houden op de Voorsterweg. Na de opknapbeurt volgen nieuwe metingen om te kijken of de aanpassingen werken.

Ook op de Bomenweg in Emmeloord en Marknesse blijft de opknapbeurt beperkt, zonder knip in de straat. Daar komen nu alleen drempels aan het begin en einde van de straat om de snelheid eruit te halen en fietsstroken. Dat gebeurt begin volgend jaar.

De Kleiweg

Kleiwegbewoners willen wél een proef
Bij bewoners van de Kleiweg tussen Emmeloord en Marknesse leeft nog wél de wens tot een proef met een slagboom. Een proef op die weg is ook in het mobiliteitsplan opgenomen. Daarover neemt de gemeenteraad in september een beslissing.

Volgens de gemeente Noordoostpolder hebben verkeersdeskundigen de aanwonenden wel gewezen op de nadelen: je moet er als bewoner vaak doorheen en dat zorgt voor extra wachttijd. Maar de bewoners blijven bij hun punt.

Op de Kleiweg volgen vanaf september drempels en er volgt ook bermverharding om sluipverkeer en hardrijders tegen te gaan. Als de gemeenteraad positief over een slagboom beslist, dan volgt die maatregel op een later moment.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel