Veel vertraging door afsluiting Cinemadreef, automobilisten gaan zelfs over het fietspad

ALMERE • Do 25 juli 2024 | 18:59 • Donderdag 25 juli 2024 | 18:59

Tientallen klachten heeft de gemeente Almere de afgelopen dagen al gekregen over de afsluiting van de kruising van de Cinemadreef met de Hospitaaldreef. Sommigen spreken over een verkeersinfarct. De vertraging zou in de spits oplopen tot maar liefst een uur. Automobilisten kiezen ervoor om over fietspaden te rijden.

De weg is sinds maandag dicht om gaten in het wegdek te herstellen, die afgelopen winter door de vorst zijn ontstaan. Er is een omleidingsroute ingesteld.

"Als gemeente moeten we werkzaamheden uitvoeren aan het wegdek, zodat het centrum ook in de toekomst bereikbaar blijft", zegt een woordvoerder. "Verder proberen wij deze uit te voeren in vakantietijd, zoals nu."

Fietspad
De vertraging levert onder automobilisten behoorlijk wat frustratie op. "Sommige mensen zijn er een uur mee bezig geweest om het centrum uit te komen. Anderen proberen over de fietsbruggen te gaan, maar die zijn geblokkeerd", tipt iemand de redactie via WhatsApp.

De verkeerschaos is ook de gemeente niet ontgaan. "Handhaving heeft meldingen gekregen over mensen die via voet- en fietspaden rijden met de auto. Aan de hand hiervan zijn verkeersregelaars ingezet en maken handhavers extra rondes."

Niet te voorkomen
Volgens de gemeente is er alles aan gedaan de overlast zo veel mogelijk te voorkomen, maar zijn de werkzaamheden nu eenmaal nodig om de weg veilig te houden.

"Er wordt altijd ingecalculeerd dat er overlast voor het verkeer is. Wel zorgen we met bewegwijzering dat mensen de weg kunnen vinden naar het centrum, zodat de overlast zo veel als mogelijk beperkt blijft."

Zaterdag zijn de werkzaamheden klaar en is de weg weer normaal te gebruiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel