Dansschool Salsa Zeewolde gevraagd voor Lowlands

ZEEWOLDE • Zo 21 juli 2024 | 15:45 • Zondag 21 juli 2024 | 15:45

Weer of geen weer, zestig dansers van Salsa Zeewolde trainen deze zomer elke week keihard. De groep mag half augustus het podium van Lowlands op, als begeleiding van een van de grote bands op het festival.

"We kregen een berichtje van de bandmanager", legt Vanessa Loer van dansschool Salsa Zeewolde uit. "Of wij het leuk zouden vinden om tijdens één van de nummers een salsa-act op te voeren." De dansschool mocht zelf de choreografie bedenken, maar moet de naam van de band nog even geheim houden.

Wijde omgeving
De dansschool ging enthousiast aan de slag. "De vraag kwam niet al te lang geleden,dus we hebben goed gekeken naar wat haalbaar was in korte tijd", aldus Loer. In Zeewolde waren niet genoeg dansers die mee konden doen. "Dus hebben we ons netwerk aangesproken. De dansers komen uit de wijde omgeving, van Amsterdam tot Zwolle."

Jong en oud
Het jongste lid van de groep is 17, het oudste 80. "Dat is het leuke van salsa", vind Silo Jurel, die samen met Loer de choreografie maakte en de groep traint. "Het maakt niet uit van welke cultuur je komt, hoe oud of jong je bent, iedereen danst met elkaar."

Kriebels
De voorbereidingen zijn inmiddels zo ver, dat de groep bijna klaar is voor het optreden tijdens Lowlands. "Het is wel heel spannend", vindt Loer. "Ik krijg echt kriebels als ik eraan denk dat ik straks op dat grote podium sta. Maar het is wel echt een grote steun dat we met zestig dansers kunnen delen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel