Met drie boeken in de Bestseller Top 60, Almeerse schrijfster razend populair

ALMERE • Za 20 juli 2024 | 7:54 • Zaterdag 20 juli 2024 | 7:54

Het is een bijzonder moment voor de Almeerse schrijfster Mariëtte Middelbeek, beter bekend onder haar pseudoniem Linda van Rijn. Ze stond afgelopen week met maar liefst drie boeken in de Nederlandse Bestseller Top 60.

De Almeerse is heel trots op deze mijlpaal. "We hebben een klein feestje op de uitgeverij gevierd met de mensen die niet op vakantie zijn".

Vakantieverhalen
De verhalen van de Almeerse schrijfster gaan altijd over een vakantiebestemming. Er komen twee thrillers per jaar uit, waarvan één in de zomer en één in de winter.

Van Rijn zijn herkenbaar door haar themakeuze denkt ze. Komende zomer gaat Mariëtte op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Daarom zegt ze 'dat het zomaar het geval kan zijn dat er over een paar jaar een verhaal van de Franse kust komt'.

Altijd zin in het schrijven van een nieuw boek
Het schrijfproces gaat altijd vrij snel bij de Almeerse: "Ik kan ook niet langzaam schrijven." Meestal schrijft ze een boek in zo'n zes maanden. In Studio Flevoland vertelt ze ook altijd zin te hebben in het schrijven van een nieuw boek.

Waar veel schrijvers beginnen met het schrijven van een boek pakt Mariëtte het anders aan. Ze verzint namelijk eerst het hele verhaal. Dan legt ze het voor aan een redacteur en daarna begint ze met schrijven.

Pseudoniem Linda van Rijn
Dat Mariëtte Middelbeek niet op de kaft staat maar Linda van Rijn komt omdat ze al in verschillende genres schreef, maar nog geen thrillers. De uitgever kwam op het idee om dit genre te gaan schrijven en daarop stelde Mariëtte Middelbeek voor de grap voor om er een pseudoniem op te plakken.

Met dat pseudoniem was de Almeerse meteen tevreden. "Eigenlijk vond ik dat wel lekker, want stel dat ik er niet goed in bleek te zijn, dan kon ik er gewoon mee stoppen." Inmiddels is Linda van Rijn een bekende naam.

Ondanks dat Mariëtte Middelbeek wel bekend heeft gemaakt de schrijfster te zijn is ervoor gekozen om de naam op de boeken niet te veranderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel