Raad stemt voor verslaafdenopvang in Oosterwold, tientallen bewoners lopen boos weg

ALMERE • Do 18 juli 2024 | 23:01 • Donderdag 18 juli 2024 | 23:01

De gemeenteraad van Almere heeft voor Oosterwold gestemd als locatie voor een verslaafdenopvang. Tijdens een raadsvergadering stemden 26 raadsleden voor en 16 tegen het voorstel om een locatie van het Leger des Heils te openen aan de Hippias van Elisweg.

Eerder werd het besluit voor de locatie uitgesteld, omdat er vanuit de buurt geprotesteerd werd. Ook bij deze raadsvergadering waren tientallen bewoners aanwezig. Op sociale media werden bewoners opgeroepen om in rood gekleed op de publieke tribune te gaan zitten.

'Schande!'
Direct na de stemming riep een van de bewoners boos vanaf de tribune: "Het is een schande!" Daarna verlieten ze allemaal boos de zaal. De vergadering werd een minuutje stilgelegd, zodat de bewoners rustig de raadszaal uit konden lopen.

Vanuit de raadszaal hebben de boze bewoners een paar medestanders: onder andere de VVD en FvD geven aan een woonwijk geen geschikte locatie te vinden voor een verslaafdenopvang. Een motie van treurnis over de gang van zaken wordt echter verworpen.

Wel wil de raad dat de locatie in Oosterwold continu gemonitord gaat worden, om de gevolgen voor de wijk te beoordelen. Als dat nodig blijkt, wil de raad dat de bewoners alsnog bij een alternatieve locatie ondergebracht kunnen worden.

Ergens in dit gebied moet de verslaafdenopvang komen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel