Vertrekkend regisseur theatergroep Suburbia krijgt Almeerse erepenning

ALMERE • Wo 17 juli 2024 | 20:49 • Woensdag 17 juli 2024 | 20:49

Toneelregisseur en oprichter van theatergroep Suburbia Albert Lubbers heeft woensdagavond de gemeentelijke erepenning van Almere gekregen. De speld werd hem uitgereikt door burgemeester Hein van der Loo. Lubbers krijgt de erepenning voor zijn maatschappelijke impact op de stad de afgelopen 20 jaar.

Na de zomervoorstelling van dit jaar neemt Lubbers afscheid als artistiek leider van de theatergroep. Ruim twintig jaar geleden was hij als regisseur betrokken bij de oprichting van theatergroep Suburbia. Lubbers vertelde eerder bij Omroep Flevoland dat hij terugkijkt op een mooie tijd waarbij hij vaak met de beste acteurs heeft gewerkt.

Laatste voorstelling
De zomervoorstelling van dit jaar heet 'Carnage' en gaat over twee stellen die beschaafd door het leven gaan, maar ineens verschrikkelijk ruzie met elkaar krijgen. Regisseur Lubbers heeft er bewust voor gekozen om zijn carrière af te sluiten met een relatief heftig stuk. Iets waarbij de kijker zich af kan vragen wat nou precies beschaving is.

De voorstellingen zijn tot en met 28 juli te zien op Stadsboerderij Almere. In deze periode wordt het stuk Carnage 29 keer opgevoerd. Daarna gaat Lubbers met pensioen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel