15 jaar celstraf geëist tegen Almeerder voor doodschieten van Rodney Mijnals

ALMERE • Wo 17 juli 2024 | 21:43 • Woensdag 17 juli 2024 | 21:43

Tegen een Almeerder is in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol vijftien jaar cel geëist voor het doden van Rodney Mijnals. Het 41-jarige slachtoffer werd op 19 februari 2022 bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Bij de schietpartij werd een andere man door een kogel in zijn arm geraakt.

Er staan in de zaak twee verdachten terecht. De 24-jarige Serginnio O. uit Almere is een neef van het slachtoffer en volgens het OM was hij de schutter die zijn oom heeft gedood. O. zit inmiddels ruim twee jaar in voorarrest.

Voor medeverdachte Germahin B. (27) uit Almere, die in februari vorig jaar werd aangehouden, vroeg de officier van justitie vrijspraak. B. zit nog wel vast, maar voor een ander misdrijf.

Niets mee te maken
Beide verdachten ontkenden op de eerste zittingsdag betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. "Ik heb niets met de gebeurtenissen te maken. Ik ben geschokt dat ik ben aangehouden voor dit", zei B. tegen de rechters.

Ook O. ontkende alles. Volgens het OM is zijn DNA na de schietpartij ontdekt op een van de drie gevonden hulzen en zat in zijn auto een bloedspoor van het slachtoffer. Op basis van het letsel en het bloed in de woning constateert de officier van justitie dat er voorafgaande aan de schietpartij een vechtpartij is geweest.

Wietknippen
"Ik was er niet op 19 februari. Ik ben er helemaal niet geweest, geen seconde", zei O. Hij zei dat hij elders bezig was met wietknippen. "Ik ga niet opdraaien voor dingen die ik niet heb gedaan en waar ik niet bij was." In de woning van het slachtoffer in Amsterdam-Oost werden volgens de aanklager drugs opgeslagen en verhandeld.

De strafzaak gaat donderdag verder met de pleidooien van de advocaten. De uitspraak staat gepland op 2 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel