Provincie staat stil bij Flevolandse slachtoffers MH17, 'Dit leed gaat nooit meer weg'

FLEVOLAND • Wo 17 juli 2024 | 14:33 • Woensdag 17 juli 2024 | 14:33

Commissaris van de Koning Arjen Gerritsen heeft woensdagmiddag aan het begin van de vergadering van Provinciale Staten stilgestaan bij de ramp met MH17, woensdag tien jaar geleden.

Hij herinnerde er aan dat bij het neerhalen van de Boeing van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne drie Flevolanders zijn omgekomen: de Almeerse broers Miguel (11) en Shaka (19) en Lelystedeling Charles Tamtelahitu (69).

Leed
"Zij hebben ook onze provincie verbonden aan deze kwade geschiedenis. Dit leed gaat nooit meer weg," aldus Gerritsen in een korte overdenking.

Hij noemde het neerschieten van MH17 "crimineel handelen", al noemde hij Rusland niet specifiek als het brein achter de actie.

Vlag halfstok
MH17 eiste het leven van 298 mensen, onder wie 196 Nederlanders. "Zij hebben ons allemaal geraakt. We kennen allemaal wel iemand die iemand kende die bij deze ramp is omgekomen."

Bij het provinciehuis en het stadhuis in Lelystad hangt de vlag vandaag halfstok. Na de overdenking namen de Staten een kort moment van stilte in acht.

Burgemeester Almere betuigt steun
Ook de burgemeester Hein van der Loo van Almere heeft zijn steun betuigd aan de slachtoffers en nabestaanden van de ramp. Op X laat hij weten vandaag te denken aan de Almeerders die slachtoffer werden van de ramp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel