Kinderen rennen zomervakantie tegemoet tijdens ScoolsOut Run

LELYSTAD • Wo 17 juli 2024 | 17:05 • Woensdag 17 juli 2024 | 17:05

Woensdagmiddag renden basisschoolleerlingen uit Lelystad hun vakantie tegemoet tijdens de eerste editie van de ScoolsOut Run. Atletiekvereniging Spirit en Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad hebben het evenement bedacht en opgezet.

De voorbereidingen begonnen om twaalf uur 's middags bij zwembad De Koploper. "Hoewel het evenement alleen voor kinderen is, hebben we gezorgd voor een professionele uitstraling," vertelt Fred Wilcke van Atletiekvereniging Spirit. "Hierdoor voelt het voor de kinderen als een serieus evenement."

Voor de start deden ongeveer 300 kinderen een gezamenlijke warming-up op muziek. Er werden ook gympen verloot onder de deelnemers. Dit zorgde voor een leuk extraatje, zegt Wilcke.

Doel van de loop
De 'run' was bedoeld voor leerlingen van groep drie tot en met acht, waarbij elke groep ieder half uur startte. Burgemeester Mieke Baltus gaf het eerste startschot voor de loop.

Het doel van dit evenement is om kinderen in beweging te krijgen. "Ze moeten achter die schermen vandaan. We hopen dat ze het zo leuk vinden dat ze misschien zelf wel bij een sportvereniging gaan," legt Wilcke uit.

In een nieuw jasje
De ScoolsOut Run is geïnspireerd op een soortgelijk evenement uit het verleden, de Zeebodemloop. Die werd zowel voor kinderen als voor volwassenen georganiseerd, maar hield in 2018 op te bestaan door een tekort aan vrijwilligers, subsidie en sponsoren. De nieuwe opzet richt zich alleen op basisschoolleerlingen.

Eenmaal over de finish kregen de deelnemers een medaille, fruit en water. Volgens Wilcke was de eerste editie van ScoolsOut Run een groot succes. "Een tweede editie staat al gepland voor volgend jaar," voegt hij enthousiast toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel