Meer boa's in Almere: afvaldumpingen één van de prioriteiten

ALMERE • Wo 17 juli 2024 | 14:02 • Woensdag 17 juli 2024 | 14:02

Als het aan de gemeente Almere ligt, gaan de boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) de komende jaren extra letten op onder meer afvaldumpingen, sociale veiligheid en betaald parkeren.

De afgelopen periode zijn er vijftien extra mensen aangetrokken. In totaal werken er nu 45 boa's in Almere en zijn er vijftien handhavers die zich bezighouden met cameratoezicht.

Waar de boa's op gaan letten staat in het 'uitvoeringsprogramma voor Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte'. Dat programma heeft even op zich laten wachten. Almere had de afgelopen tien jaar namelijk geen 'specifiek beleid' voor de inzet van boa's.

Lees ook: Almere ruimt 200 afvaldumpingen per dag op, 'Zeer teleurstellend'

Achterstand wegwerken
Volgens een gemeentewoordvoerder reageerden de toezichthouders vooral op meldingen en vragen van inwoners.

De gemeente kon het aantal meldingen niet aan, waardoor de nieuw aangestelde boa's eerst een achterstand moeten wegwerken.

Daarnaast geven de opsporingsambtenaren dus prioriteit aan specifieke onderwerpen. Naast de eerder genoemde afvaldumpingen, wil de gemeente bijvoorbeeld ook extra letten op het correct parkeren van fietsen in Almere Stad en bij de stations.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel