Rappende tweelingbroers Harkiran en Ekam samen nieuwe kinderburgemeester van Almere

ALMERE • Ma 8 juli 2024 | 21:20 • Maandag 8 juli 2024 | 21:20

Tweelingbroers Harkiran en Ekam worden samen de nieuwe kinderburgemeester van Almere. Ze zijn de opvolgers van Havana, die de broers maandagmiddag in de klas verraste met het nieuws.

Harkiran en Ekam zitten in groep zes van basisschool Het Spectrum. Burgemeester Hein van der Loo had een videoboodschap ingesproken voor de tweeling. Als kinderburgemeester mogen de twee, kinderen van Almere vertegenwoordigen en bij het gemeentebestuur onder de aandacht brengen wat kinderen belangrijk vinden. Ook gaan ze mee met een aantal werkbezoeken van de burgemeester en zijn ze aanwezig bij enkele officiële gelegenheden.

In totaal 27 kinderen wilden Havana opvolgen, die de eerste kinderburgemeester van Almere was. Van die 27 mochten zes kandidaten zich presenteren voor een jury. Harkiran en Ekam vielen op met de rap die ze gemaakt hadden voor hun sollicitatie. Daarin maakten ze duidelijk dat kinderen van Almere hun droom moeten kunnen bereiken.

Op donderdag 18 juli worden Harkiran en Ekam officieel geïnstalleerd voorafgaand aan de politieke markt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel