Almere zoekt nieuwe kinderburgemeester

ALMERE • Vr 17 mei 2024 | 13:55 • Vrijdag 17 mei 2024 | 13:55

De gemeente Almere is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Dit omdat de periode van de huidige kinderburgemeester Havana, de eerste kinderburgemeester van Almere, bijna afloopt. De kinderburgemeester werkt samen met burgemeester Hein van der Loo om te achterhalen wat mensen willen in de stad.

“Ik heb ruim een jaar met Havana mogen samenwerken, dat was zo leuk”, laat de burgemeester weten via sociale media. Zo hebben zij samen Sinterklaas ontvangen in Almere en samen de Kei uitgereikt. Op Instagram laat Havana weten veel geleerd te hebben: “Ik heb veel geleerd, zoals hoe je mooi kunt presenteren en hoe je mooie presentaties kunt geven”.

Wie in groep 6 of 7 zit en ook veel wil leren als kinderburgemeester, moet een filmpje van maximaal 1 minuut maken waarin je vertelt wat jij belangrijk vindt voor Almere. Het filmpje moet voor 1 juni verstuurd zijn naar kinderburgemeester@almere.nl.

Dit verhaal is gemaakt door Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel