Drie maanden de cel in voor mishandeling vriendin: 'Ik vermoord je bitch'

ENS • Zo 7 juli 2024 | 20:20 • Zondag 7 juli 2024 | 20:20

Een 43-jarige man uit Polen moet drie maanden de cel in omdat hij vorig jaar december op een bungalowpark in Ens zijn toenmalige vriendin heeft mishandeld en bedreigd. Dat heeft de rechter in Lelystad bepaald.

Op 2 december zag een buurman in de ochtend het slachtoffer in haar kamerjas buiten staan op het park in Ens waar veel Poolse arbeiders wonen. Ze schreeuwde, was doodsbang en vroeg de buurman de politie te bellen.

Aan de politie vertelde ze dat haar vriend haar had proberen te wurgen met een deken en soep over haar heen had gegooid. Hij zou haar ook hebben gestompt en geslagen en haar keel hebben dichtgeknepen.

Meerdere getuigen hadden de man horen schreeuwen dat hij haar zou vermoorden: "Als ik foto’s hiervan op jouw telefoon vind, dan leef jij niet meer. Ik vermoord je bitch."

Striemen in haar hals
De officier van justitie eiste twee weken geleden vier maanden cel tegen de man op basis van zware mishandeling en bedreiging. De rechtbank houdt het echter bij een ‘eenvoudige’ mishandeling. Volgens de rechters was te zien geweest dat de vrouw striemen in haar hals had, maar hoe stevig haar keel was dichtgeknepen, is volgens de rechtbank niet vast te stellen.

De veroordeelde heeft in Polen een strafblad voor onder meer huiselijk geweld en hij heeft ook misdrijven gepleegd onder invloed van alcohol. Ook in Nederland is hij hiervoor eerder veroordeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel