Noordoostpolder wil doorpakken met wijk Emmelhage

EMMELOORD • Zo 7 juli 2024 | 16:05 • Zondag 7 juli 2024 | 16:05

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder wil grond aankopen voor de vierde fase van woonwijk Emmelhage in Emmeloord. Het gaat om twee percelen ten westen van de bestaande woonwijk, ter grootte van zo'n 40 voetbalvelden.

De eerste en tweede fase van de wijk zijn inmiddels grotendeels verkocht en bebouwd. De derde fase is bouwrijp gemaakt en de percelen daar zijn inmiddels in de verkoop gegaan.

Vanwege die voortgang in fase drie is het volgens het college logisch om vast te beginnen met de ontwikkeling van fase vier. Ook is er nog steeds bouwgrond gewenst in Emmelhage. Dat zou ook blijken uit het woonbehoeftenonderzoek.

"Om de ontwikkeling van woningen mogelijk te maken, willen we graag de grond van de volgende fase van Emmelhage aankopen, bestemmen en vervolgens aanbieden voor woningbouw."

Voorkeursrecht
Het duurt al snel twee tot drie jaar voordat er gebouwd kan worden. De percelen die het college op het oog heeft zijn nu nog van het Rijksvastgoedbedrijf. Ze worden gebruikt voor agrarische doeleinden. De huurovereenkomst loopt tot 2025.

De gemeente heeft er al een voorlopig voorkeursrecht op gevestigd. Dat betekent dat de gemeente als eerste in beeld komt als het Rijksvastgoedbedrijf de percelen wil verkopen. Om dat zo te houden, moet de gemeenteraad er voor 1 november een definitief voorkeursrecht op leggen.

Om de aankoop voor te bereiden wil het college alvast 150.000 euro apart houden. De gemeenteraad moet nu beslissen of ze het geld apart wil zetten en het voorkeursrecht wil behouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel