Vis à Vis-ruilactie om zaterdag voetballiefhebbers tegemoet te komen succesvol

FLEVOLAND • Vr 5 juli 2024 | 6:18 • Vrijdag 5 juli 2024 | 6:18

De mogelijkheid van theatergezelschap Vis à Vis om simpel kaartjes om te ruilen vanwege het EK voetbal aanstaande zaterdag, blijkt succesvol. Tientallen tickethouders hebben inmiddels via ticketswap hun kaartje doorverkocht, zodat ze de kwartfinale van Oranje kunnen kijken.

Begin deze week werd bekend dat het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal zaterdag speelt tegen Turkije, precies tijdens de uitverkochte voorstelling 'Silo 8'. Van de achthonderd mensen die in het bezit zijn van een kaartje, hebben honderd aangegeven er vanaf te willen. Op de wachtlijst staan volgens Mascha Selhorst van Vis à Vis voor die avond ook ongeveer honderd belangstellenden.

"Omdat het echt zo kort dag was, hebben we het via ticketswap laten verlopen", legt Selhorst uit. "We hebben de hele wachtlijst gemaild dat ze daar terecht kunnen, als ze nog tickets willen." Ook diegene die van hun ticket af willen, zijn verwezen naar de website.

Tijdens de voorstelling wordt iedereen verzocht om de mobiel op vliegtuigstand te zetten, zodat niemand in het publiek wordt afgeleid door eventueel gejuich of getreur om een doelpunt.

Andere organisaties
Andere organisaties die evenementen organiseren in Flevoland passen zich ook aan. Zo zijn er bij het Polderfest in Dronten grote schermen waar de wedstrijd te volgen is. De organisatie verwacht zo'n 3.500 bezoekers die de voetbalwedstrijd volgen.

In Biddinghuizen is het deze week de Opdreef-week. De grote feesttent die op Het Maaiveld staat wordt deels omgebouwd tot een voetbaltent.

Kaartverkoop loopt achter
Het Boris Oostendorp Quartet treedt zaterdagavond op in het Cultuurhuis Almere Buiten. Het cultuurhuis laat weten dat kaartverkoop erg achterloopt. Mogelijk wordt het concert verplaatst.

Het Wilde Weide-festival dat dit weekend in Kraggenburg wordt gehouden doet geen aanpassingen. Op het festival wordt de wedstrijd niet uitgezonden. Dat geldt ook voor Multiculturele Festival SuriMakandra2.0 in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel