Almeerder die dure hotelrekeningen niet betaalde krijgt taakstraf

ALMERE • Wo 3 juli 2024 | 15:18 • Woensdag 3 juli 2024 | 15:18

Een taakstraf van 150 uur en als stok achter de deur een voorwaardelijke gevangenisstraf van 118 dagen als hij binnen twee jaar weer de fout ingaat. Dat is het oordeel van de rechter in de oplichtingszaak tegen Kevin V. De 22-jarige Almeerder stond terecht voor het oplichten van meerdere luxe hotels en voor wapenbezit.

Vijfsterrenhotel
In augustus 2022 verbleef hij in vijf hotels. Hij boekte kamers onder valse voorwendselen, beloofde te betalen met bankoverschrijvingen die nooit arriveerden en verliet de hotels zonder te betalen. Hij zou hiervoor een Spaanse rekening hebben gebruikt, waarvan de betaling drie dagen zou duren, maar de hotels ontvingen het bedrag nooit.

Onder de gedupeerde hotels zijn het prestigieuze vijfsterrenhotel De L’Europe in Amsterdam, het Leonardo Hotel Almere en het Bastion Hotel in Almere. Daar trof de politie ook een gaspistool aan. De totale schade voor de hotels bedraagt bijna 20.000 euro.

Hersenletsel
De advocaat van de verdachte betoogde twee weken geleden tijdens de behandeling van de rechtszaak dat zijn cliënt niet volledig toerekeningsvatbaar zou moeten worden verklaard vanwege hersenletsel dat hij heeft opgelopen bij een auto-ongeluk. De rechter hield daar rekening mee in de uitspraak.

Naast de taakstraf en 118 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf werd de Almeerder ook veroordeeld tot twee dagen cel. Omdat hij al een paar dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de cel in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel