Gezinshuis 't Pluspunt in Creil stopt werkzaamheden, onduidelijk waarom

CREIL • Wo 3 juli 2024 | 6:32 • Woensdag 3 juli 2024 | 6:32

Gezinshuis 't Pluspunt in Creil is gestopt met het opvangen van kinderen en jongeren. Dat wordt duidelijk uit een dinsdag gepubliceerd document van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Omdat er geen jongeren meer zijn, stopt ook de betrokkenheid van de inspectie.

't Pluspunt is een soort 'gezinshuis'. In gezinshuizen wonen kinderen en jongeren tot 21 jaar die uit huis zijn geplaatst. Bij 't Pluspunt logeerden ook jongeren.

De inspectie controleerde het 't Pluspunt begin dit jaar en gaf daarna in een rapport aan zich zorgen te maken over de kwaliteit en inhoudelijke sturing van het gezinshuis. Zo zou een deel van de aanwezige werknemers niet de juiste papieren hebben.

Bestuurder wilde al stoppen
In april van dit jaar constateert de inspectie dat er nog steeds dingen niet kloppen. Toen werd ook duidelijk dat de bestuurder van 't Pluspunt inmiddels besloten had te stoppen met het bieden van de huidige vorm van jeugdhulp. Waarom de bestuurder dat besloot en of dat te maken heeft met de constateringen van de inspectie, is niet bekend. 't Pluspunt is niet te bereiken voor het beantwoorden van vragen.

Voor de jongeren die permanent verbleven in het gezinshuis is in mei een andere plek gevonden. In het inspectierapport staat dat voor de jongeren die logeerden bij 't Pluspunt nog een plek wordt gezocht. Waar zij nu verblijven is onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel