Baantjes tellen op ouderwetse telramen tijdens zwemvierdaagse in Swifterbant

SWIFTERBANT • Di 2 juli 2024 | 7:30 • Dinsdag 2 juli 2024 | 7:30

Het blijft een succes, de telramen tijdens de zwemvierdaagse in Swifterbant. Maandag ging de zwemvierdaagse van start in zwembad De Abelen. De zwemmers moeten zelf het aantal baantjes tellen. Als geheugensteun houden ze de stand bij op ouderwetse telramen.

"We gebruiken ze al voor het derde jaar op rij", zegt Ykje. Ze staat in haar badjas langs de kant van het zwembad. Ze kijkt hoe de zwemmers telkens een kraaltje op het telraam opzijschuiven voor elk baantje dat is gezwommen.

"We hebben het ook een paar jaar gedaan met gewone tellers", zegt Ykje. Vrijwilligers daarvoor waren moeilijk te vinden. De telramen hebben deze vrijwilligers vervangen. "Het werkt uitstekend", zegt ze.

Zwemmen met oma
"Ik wou eigenlijk niet, maar ik moest", zegt Thijs met een lach op zijn gezicht. Hij zwemt samen met zijn broer Bram die duidelijk een fanatiek zwemmer is. Hun moeder staat langs de kant te kijken en een baan verderop zwemt hun oma.

Voor de 41ste keer
"Ik doe dit jaar voor de 41ste keer mee!", zegt de oma vol trots. De zwemvierdaagse begon ooit voor haar in het zwembad van Biddinghuizen omdat ze daar heeft gewoond. Ze zwemt nu al jaren in Swifterbant. "Zo lang ik leef en het nog kan doe ik mee", zegt de vrouw. Ook vindt ze het geweldig om de vierdaagse met de twee kleinzoons te zwemmen.
De zwemmers aan de vierdaagse in Swifterbant kunnen kiezen uit de afstanden van 250, 500 of 1000 meter. "Ik zwem gewoon twintig banen", zegt de oma van Bram en Thijs. Dat worden er in werkelijkheid meer. Want ze had 's ochtends ook al zo'n twintig baantjes gezwommen.

Volgende week is er nog een zwemvierdaagse in Flevoland. Dan kan worden gezwommen in zwembad De Alk in Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel