Statushouders en reguliere woningzoekenden wonen nu samen in één gebouw

ALMERE • Ma 1 juli 2024 | 21:31 • Maandag 1 juli 2024 | 21:31

43 asielzoekers met een verblijfsvergunning en 43 reguliere woningzoekenden hebben maandagmiddag de sleutel gekregen van hun nieuwe woning in de Almeerse Muziekwijk.

Na een grondige verbouwing is een voormalig kantoorpand aan de Louis Armstrongweg getransformeerd naar een appartementencomplex van 86 woningen. Voor het eerst worden in Almere op grote schaal statushouders en reguliere woningzoekenden onder één dak gehuisvest.

Lees ook: Woningzoekenden en statushouders onder één dak, hoe gaat dat?

In het complex zijn medewerkers van woningcorporatie De Alliantie aanwezig. Ook is een speciaal kantoor ingericht waar gemeente Almere, Vluchtelingenwerk en netwerkorganisaties regelmatig aanwezig zijn. Het doel is dat nieuwe bewoners gemakkelijk hun weg kunnen vinden en om ondersteuning kunnen vragen als dat nodig is.

Gemengd wonen
Het is een 'gemengd wonen' project van De Alliantie en de gemeente. Gemengd wonen, houdt in dat verschillende groepen mensen er bewust voor kiezen om samen te leven.

Iedereen heeft een eigen woning, maar er zijn gezamenlijke activiteiten en bewoners kunnen elkaar helpen om een goede buur van elkaar te zijn. In Nederland zijn al zo'n 150 van deze gemengde woonprojecten gerealiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel