Mogelijk woningen op plek van dorpshuis van Creil

CREIL • Zo 30 juni 2024 | 13:49 • Zondag 30 juni 2024 | 13:49

Een onderzoek moet uitwijzen of er woningen kunnen komen op de plek van dorpshuis 'De Binkel' in Creil. Het idee is om 'De Binkel' te laten verhuizen naar het centrum van het dorp. Dan komt de plek van het dorpshuis vrij waar huizen kunnen komen, zegt het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder.

Creil zit sinds mei vorig jaar zonder horecagelegenheid. Toen sloot café-restaurant 't Poortershuys de deuren. De gemeente Noordoostpolder kocht de horecazaak om de plek te herontwikkelen. Het idee is om een nieuwe horecagelegenheid te bouwen samen met woningen en een nieuw dorpshuis. Daarvoor is een uitvraag onder aannemers op komst.

Lees ook: Dit is wat inwoners van Creil willen met 'hun' horecagelegenheid

Of er huizen op de plek van 'De Binkel' kunnen komen, moet in de tweede helft van dit jaar duidelijk worden. In het onderzoek wordt ook gekeken of er op de naastgelegen groenstrook huizen kunnen komen. Dorpsbelang Creil mag aangeven voor wie het vindt dat er moet worden gebouwd.

Het onderzoek naar de herontwikkeling van de plek van 'De Binkel' kost 22.500 euro. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel