IJscowagen rijdt tegen twee meisjes aan bij avondvierdaagse, bestuurder wordt verhoord

ALMERE • Do 27 juni 2024 | 14:01 • Donderdag 27 juni 2024 | 14:01

Een ijscowagen is woensdagavond tijdens de avondvierdaagse in Almere Nobelhorst op kinderen ingereden en daarbij zijn twee meisjes gewond geraakt. De kinderen zaten in het gras bij de finish toen de wagen, die niet bij het evenement hoorde, plotseling verplaatste.

De organisatie van de avondvierdaagse vertelt dat er een ijscokar was geregeld voor de kinderen bij de finish op de Brink. Toen er al wat kinderen over de eindstreep waren, verscheen er een tweede wagen die niet was uitgenodigd.

De bestuurder wilde de wagen van de ene kant van het pleintje naar de andere kant verplaatsen, maar zag niet dat er kinderen in het gras zaten, aldus de organisatie.

De gewonde meisjes zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Deelnemers zijn flink geschrokken van de aanrijding. Stichting Avondvierdaagse Almere Nobelhorst raadt de slachtoffers en omstanders aan om contact op te nemen met Slachtofferhulp indien nodig.

Positieve afsluiting
De meisjes maken het naar omstandigheden goed en zijn na controle in het ziekenhuis weer thuis. "We hopen ze een dezer dagen weer te zien bij de avond4daagse. Wat een stoere meiden", schrijft de organisatie op Facebook.

De bestuurder van de ijscowagen is officieel verdachte en wordt verhoord, aldus de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel