Bewoners Almere Poort geschrokken door explosie bij broodjeszaak: 'Werden uit bed geschud'

ALMERE • Vr 28 juni 2024 | 11:53 • Vrijdag 28 juni 2024 | 11:53

Bij een lunchroom in de Alseïdenstraat in Almere Poort is in de nacht van donderdag op vrijdag een explosief afgegaan. De voorgevel van de broodjeswinkel raakte hierdoor flink beschadigd.

De lunchroom bevindt zich aan het Homerusmarkt, een pleintje met meerdere winkels en cafetaria's. Volgens buurtbewoners zit de zaak er nog maar een paar weken. Eén van hen vertelt dat ze net voordat ze ging slapen, tegen één uur 's nachts, een enorm harde knal hoorde: "Ik schrok er heel erg van. Ik dacht meteen: hier is iets gebeurd."

Wakker geschud
Een andere bewoonster, die aan de overkant van de straat woont, lag al te slapen toen de explosie plaatsvond. "We werden uit ons bed geschud, maar we konden het niet meteen plaatsen. We hadden daarna vrij snel door dat het om een explosief ging."

Niet alleen buurtbewoners, ook eigenaren van omliggende winkels zijn erg geschrokken van de explosie. "Ik werd gebeld door klanten in de buurt dat mijn winkel in brand stond", verteld Ahmed, eigenaar van een slagerij twee deuren verderop. "Gelukkig hebben wij niets, maar het is niet veilig. Ik ben bang dat straks mijn zaak in brand staat."

Toch zijn niet alle buren er zonder schade vanaf gekomen. Op de rolluik van de buurman, een kapperszaak, zijn de brandsporen goed te zien. "Ik was ook bang dat mij deur schade had. Ik heb deze net drie dagen geleden vervangen, maar die is nog heel."

Vaker explosies
Het is niet de eerste keer dat Almere Poort hierdoor is opgeschrikt. Zo zijn er de afgelopen maanden meerdere explosies geweest in de wijk. Desondanks geven buurtbewoners aan dat het een fijne en veilige plek is. "Je kan hier gerust 's avonds laat nog over straat", vertelt een mevrouw die haar boodschappen aan het halen is.

Een andere mevrouw, die net haar dochter van zwemles haalt, beaamt dat. "Er is hier veel saamhorigheid en het voelt altijd huiselijk aan", vertelt ze. "Maar dit wel een woonwijk waar iedereen loopt met de kinderen en dan ziet dit er niet zo goed uit."

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel