Nieuw bezoekerscentrum bij Waterloopbos geopend

MARKNESSE • Za 29 juni 2024 | 17:15 • Zaterdag 29 juni 2024 | 17:15

Het Waterloopbos, het voormalige openlucht laboratorium voor waterwerken in Marknesse heeft een nieuw bezoekerscentrum geopend. In het nieuwe gebouw is naast een restaurant en vergaderlocatie ook een informatiecentrum waar de bezoeker wordt geïnformeerd over de geschiedenis van het Waterloopbos.

De oude modellen en stuwdammen in het Waterloopbos werden van 1952 tot 1995 gebruikt om onderzoek te doen naar waterkeringen en dammen. Ze worden op dit moment gerestaureerd omdat het bosgebied een rijksmonument is. Met het nieuwe entreecentrum hoopt Natuurmonumenten meer bezoekers te trekken en zo de geschiedenis van het Waterloopbos levend te houden.

"We merken de afgelopen jaren nadat we een aantal modelplaatsen hebben gerestaureerd, er meer reuring is in het Waterloopbos en dat de bezoekersaantallen stijgen", vertelt Martine Otten van Natuurmonumenten. "Met dit entreegebouw kunnen we dat ook extra goed faciliteren."
Ter ere van de opening zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo worden er rondleidingen gegeven en mogen kinderen hun eigen dijk bouwen, kunnen ze vragen stellen aan een boswachter, mogen ze brood bakken boven een kampvuur en zijn er schepnetjes om visjes te vangen in de wateren van het bos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel