60 nieuwe parkeerplaatsen aan rand Oude Dorp Urk moeten parkeerdruk iets verlichten

URK • Za 29 juni 2024 | 15:32 • Zaterdag 29 juni 2024 | 15:32

Langs de rand van het Oude Dorp van Urk heeft de gemeente een nieuwe parkeerplaats met zestig parkeerplekken aangelegd. Deze moeten op drukke dagen en tijdens evenementen de parkeerdruk in en rond het oude dorpscentrum verlichten.

De parkeerplaats ligt op de hoek van bedrijventerrein Lemsterhoek en is op werkdagen bedoeld voor medewerkers van naastgelegen visbedrijven. Toen het bedrijf Visscher Seafood drie jaar geleden wilde uitbreiden, betekende het dat het visbedrijf extra parkeerruimte moest regelen. Maar op de eigen bedrijfsgrond was daarvoor geen ruimte.

Het bedrijf heeft toen gevraagd of er in de naastgelegen groenstrook parkeerplekken konden komen. De zestig parkeerplaatsen zijn daarom volledig betaald door Visscher Seafood.

Ontheffing van waterschap
Voor het aanleggen van de parkeerplaats was ontheffing nodig van Waterschap Zuiderzeeland. De groenstrook naast het bedrijf lag namelijk in het dijkvak en dat heeft een waterkerende functie. Daarom mocht de parkeerplaats zich uiteindelijk niet heel ver uitstrekken richting de Urkervaart en Gemaal Vissering.

Tijdens evenementen als Urkerdag is het Oude Dorp van Urk grotendeels afgesloten voor autoverkeer. Dat betekent dat dagjesmensen het grootste parkeerterrein op de haven niet kunnen bereiken. Rond het oude dorpscentrum stroomt het dan vol met geparkeerde auto's en dat levert dikwijls verkeerschaos op. De nieuwe parkeerplaats moet juist op dat soort dagen uitkomst bieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel