Mensen met hoge nood in Almere moeten wachten op meer openbare toiletten

ALMERE • Di 11 juni 2024 | 21:01 • Dinsdag 11 juni 2024 | 21:01

Pas dit najaar kan de gemeente Almere duidelijkheid geven over een uitbreiding van het aantal openbare toiletten in de stad. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders op vragen van de gemeenteraadsfractie van BIJ1.

Drie jaar geleden werd een motie in de gemeenteraad aangenomen om er voor te zorgen dat de sanitaire voorzieningen in de stadscentra van Almere uitgebreid worden. Begin dit jaar liet de gemeente weten geen geld te hebben voor nieuwe openbare toiletten. In plaats daarvan zocht de gemeente naar andere mogelijkheden.

Zo wordt één toilet in het stadhuis omgebouwd voor publiek gebruik. Ook wordt gekeken of openbare gebouwen, ondernemers en zorginstellingen in de stad wc's voor het publiek beschikbaar kunnen stellen. Verder zoekt Almere aansluiting bij de HogeNood app. Op die app zijn meer dan 9.500 toiletten in Nederland zichtbaar gemaakt. Omdat de verschillende mogelijkheden los van elkaar worden onderzocht, kan de gemeente op dit moment niet zeggen wanneer alles is afgerond.

Te weinig openbare toiletten
Vorig jaar constateerde de Maag Lever Darm Stichting nog dat Almere te weinig openbare toiletten heeft. De stad stond na een beoordeling op plek 218 van 342 gemeentes waarvan de openbare wc's zijn gecontroleerd. Volgens de stichting durven veel mensen hun huis niet uit omdat ze niet eenvoudig een toilet buitenshuis kunnen vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel