Gemeente moet meer openbare toiletten in stadscentra realiseren

ALMERE • Vr 10 december 2021 | 19:07 • Vrijdag 10 december 2021 | 19:07

De gemeente moet de openbare toiletten in Almeerse stadscentra op orde te brengen. Volgens een aantal partijen in de gemeenteraad van Almere zijn er op dit moment te weinig openbare wc's, en zijn die moeilijk te vinden. Het college krijgt een jaar de tijd om een plan te maken.

De SP, PvdA, AP/OPA, Partij voor de Dieren, GroenLinks en ChristenUnie vinden meer openbare toiletten op drukke plekken belangrijk. Ook omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking hiervan afhankelijk is. Als voorbeelden worden blaaspatiënten, zwangere vrouwen, jonge kinderen en veel ouderen genoemd.

In het plan komt te staan dat er in drukke voetgangersgebieden om de 500 meter een openbaar toilet moet komen. Ook moeten er in het Stadshart minimaal twee wc's komen met de mogelijkheid om kinderen en volwassenen liggend te verschonen. In de andere stadsdelen moet dit er minstens één zijn. Openbare toiletvoorzieningen die er al zijn, worden opgenomen in een 'openbare sanitaire voorzieningen overzicht'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel