Bellen als troost; het kan met de Telefoon van de Wind

LELYSTAD • Za 7 september 2024 | 18:30 • Zaterdag 7 september 2024 | 18:30

Op de algemene begraafplaats van Lelystad is zaterdag een 'Telefoon van de Wind' in gebruik genomen. In een oude, gerestaureerde telefooncel kun je denkbeeldig bellen met een dierbare overledene. "Een vorm van rouwverwerking", zo denkt initiatiefnemer Ger Koreman.

Met de Telefoon van de Wind heeft Lelystad een primeur: het is de eerste in Flevoland. "Het idee komt uit Japan", weet Koreman. "In Nederland staan er inmiddels een paar, onder andere in Gouda. Daar is het een groot succes."

Motiemarkt
Koreman en zijn vrouw dienden een plan voor de troost biedende telefooncel in op de motiemarkt van Lelystad. Het plan werd gehonoreerd, en de initiatiefnemers vonden een geschikte model bij een verzamelaar in Brabant. "Deze is uit 1967. Hij is helemaal gerestaureerd. Er zit een authentieke telefoon in. Wij zijn er heel blij mee."

Ook wethouder Dennis Grimbergen, die samen met Ria Koreman de openingshandeling verrichtte, is blij met de aanwinst voor de stad. "Het is een mooi thema, de Telefoon van de Wind, al is maar dat de wind de woorden meeneemt, in de gedachten. Ik vind het een eer dat wij in Lelystad nu de eerste van Flevoland hebben."

Geen kwartjes nodig
Gebruik maken van de Telefoon van de Wind kost niets, ouderwetse kwartjes zijn niet nodig om te kunnen bellen. Wel wordt het op prijs gesteld om iets te schrijven in het gastenboek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel