Gemeente Almere plaatst verkiezingsborden, maar vergeet vijf partijen

ALMERE • Di 21 mei 2024 | 20:19 • Dinsdag 21 mei 2024 | 20:19

Bij het plaatsen van de verkiezingsborden voor het Europese Parlement heeft de gemeente Almere een fout gemaakt. Op de voorbedrukte borden staan normaal gesproken alle partijen die meedoen aan de verkiezingen, maar in Almere ontbreekt een aantal partijen: PVV, PvdA/GroenLinks, NSC, 50PLUS en Meer Directe Democratie staan niet op de borden die door de gehele gemeente zijn neergezet.

Op 6 juni worden de stembussen geopend voor het Europese Parlement. Daaraan doen 20 Nederlandse partijen mee, waaronder de ontbrekende vijf.

"Een grote fout", vindt Marc van Rooij, fractievoorzitter van 50PLUS in de gemeenteraad van Almere en Provinciale Staten. Hij heeft een brief op poten gestuurd aan burgemeester Hein van der Loo van Almere. Van Rooij vraagt hem, hoe hij dit denkt op te lossen.

Almere kent over het algemeen een zeer lage opkomst bij verkiezingen. 50PLUS zegt er bij herhaling op aangedrongen te hebben dat het van cruciaal belang is dat alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen prominent in beeld moeten worden gebracht.

'Censuur'
Van Rooij heeft zich in het verleden ook druk gemaakt over het besluit van de gemeente Dronten om geen borden te plaatsen waar de politieke partijen hun posters op kunnen plakken. Dat was bij de laatst gehouden verkiezingen voor Provinciale Staten. 50PLUS beschuldigde burgemeester Jean Paul Gebben van censuur. De gemeente kwam terug op het besluit en liet toch verkiezingsborden plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel