Agrariërs met defensie in gesprek over beoogde militaire kazerne in Zeewolde

ZEEWOLDE • Do 18 januari 2024 | 5:35 • Donderdag 18 januari 2024 | 5:35

Een informatiebijeenkomst over het voornemen van Defensie om een militaire kazerne in Zeewolde te bouwen, trok woensdagavond zo'n negentig belangstellenden. Het waren vooral agrariërs die zijn gevestigd op de drie aangewezen locaties.

De bijeenkomst was een initiatief van de gemeente Zeewolde. Die wilde de genodigden de mogelijkheid geven om vragen te stellen aan kolonel Roy Hemmelder van Defensie. Deze was uitgenodigd om de plannen toe te lichten en vragen van de agrariërs te beantwoorden. De bijeenkomst werd in De Lux in beslotenheid gehouden. De pers mocht er niet bij zijn.

Nog steeds geen duidelijkheid
Ondanks de grote belangstelling zeggen meerdere aanwezigen achteraf niks nieuws te hebben gehoord. "De avond is matig. Gisteravond heb ik naar een webinar geluisterd dan ben ik eigenlijk wijzer geworden dan vanavond hier", zegt een boer. Een andere agrariër zegt: "heel veel informatie maar eigenlijk ook helemaal niks. Wij weten nog steeds niet welke locatie, wat ze gaan doen, wanneer, hoe, wat."
Wethouder Helmut Hermans zegt het teleurstellend te vinden dat de aanwezigen niks nieuws hebben gehoord. Volgens hem was de informatieavond noodzakelijk om de boeren van de zoeklocaties te informeren over de stand van zaken rondom de kazerne-plannen. "We wilden onze inwoners maximaal mogelijk voorbereiden op datgene wat eventueel gaat komen."

Dinsdagavond hield Defensie een online informatiebijeenkomst waarin werd gepresenteerd welke locaties er allemaal in beeld zijn om te bouwen, te oefenen of te vliegen. Verschillende gemeenten in Flevoland worden specifiek genoemd in de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel